Con l'epifania le feste natalizie sono terminate, ainoi!
Ma per chiudere in bellezza gastronomica questo momento abbiamo pensato di proporvi dei tartufini al cioccolato that can be prepared and enjoyed at any time of year, but now ... let's say, are waiting for a cuddle chocolate dessert carnival ...
So what better recipe than that tried and tested several times by a 'master of chocolate'?
Oh yes .... you got it, we're talking to him: The Nanni !
We are starting with its recipe found here , and you quote in full with our variants highlighted in red for the aromatization: rum, but with natural cinnamon and cover with coconut.
Get:
- 3 glass containers
- a saucepan
- A whip
- 1 teaspoon
- a colander
- Paper cups for the service
Ingredients:
- 250 gr. dark chocolate
- 100 gr.
- Cream 25 gr.
- butter 1 tablespoon rum liqueur 1 pinch of cinnamon
- tablespoons unsweetened cocoa powder to cover
- coconut flour to cover
procedure
Place cream and butter in un pentolino sul fuoco. Appena spicca il bollore togliete dal fuoco ed aggiungete il cioccolato tritato. Mescolate finchè il tutto è sciolto ed omogeneo.
Fate raffreddare mescolando di tanto in tanto e suddividete il composto in 3 parti poi aggiungete in ogni porzione gli aromi scelti, sempre mescolando bene. Riporre i composti in 3 diversi contenitori bassi e larghi da frigo, mettere a raffreddare in frigo per 24h.
Il giorno dopo tirate fuori i contenitori una mezz'ora prima di lavorarci.
Con un cucchiaino scavate pezzetti del composto possibilmente uguali tra loro e formate delle palline rotolandole tra i palmi, appoggiatele su di un piatto .
Con un cucchiaino scavate pezzetti del composto possibilmente uguali tra loro e formate delle palline rotolandole tra i palmi, appoggiatele su di un piatto .
Nel Meanwhile sift the cocoa in a cup and pour the coconut in another. Go
balls flavored with rum and cinnamon cocoa pulling up with a colander, give some pat colander to remove excess cocoa. While the simple pass them in the coconut.
balls flavored with rum and cinnamon cocoa pulling up with a colander, give some pat colander to remove excess cocoa. While the simple pass them in the coconut.
Place in paper cups.
Store at room temperature in a cool, dark place.
Store at room temperature in a cool, dark place.
good, true?
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